Zdravo rješenje za vašu kičmu i kondiciju


U okviru medicinskog programa nudimo vam najnoviji model klompi, koji zbog specifične, neravne konstrukcije pomaže kičmi da bude u prirodnom položaju. Idealne su za osobe koje provode ceo radni dan na nogama ili koje rade po ceo dan oko kuće. Ispitivanja su pokazala da se pritom aktivira nekoliko grupa mišića na nogama i leđima, što dovodi do jačanja njihove muskulature.

Ukoliko veći deo radnog dana provodite stojeći, sigurno su vam poznati bolovi u donjem delu kičme, "težina" u nogama i osjećaj da vam stopala "gore" nakon posla. Naše specijalne klompe se razlikuju od ostalih po svojim zaobljenim, nejednakim đonovima, koji redistribuiraju pritisak hodanja na mišiće cijelog tijela. Dokazano je da je ovakav način hodanja najzdraviji, najprirodniji i najprilagođeniji našoj anatomiji, te samim tim ima mnogobrojne prednosti za Vaše tijelo i zdravlje.

Specijalne klompe "Antistres" koje proizvodi kompanija "Angela" posebno jačaju mišiće tijela - poboljšaćete tonus Vašeg tijela i držanje, a tokom hodanja ćete potrošiti više kalorija jer će Vaši mišići raditi intenzivnije. Osjetićete i niz drugih pozitivnih učinaka:

  • rasterećenost prstiju i celog stopala
  • nestanak bola u leđima i zglobovima
  • poboljšanje cirkulacije

Hodanjem do zdravlja


Hodanje je možda i najpotcenjenija tjelesna aktivnost danas, koja se na listi "aktivnosti" gotovo izgubila pod navalom raznoraznih komercijalno i agresivno reklamiranih fitnessa, wellnessa... ko bi vjerovao da je hodanje zapravo fantastično djelotvoran i zdrav način tjelesne aktivnosti?

Ono što hodanje izdvaja je 100% prihvatljivost za sve pokretne osobe, ali i prihvatljivost za brojne pacijente sa hroničnim tegobama pritiska, srca, astme, koji ne mogu upražnjavati iole ozbiljnije aerobne vježbe – u slučaju kada su im potrebne radi regulacije tjelesne težine. Hodanje je sigurna aktivnost sa najmanjim rizikom od ozljeda od svih tjelesnih aktivnosti.

Cilj je hodanje uvesti kao rutinski način ispunjavanja zdrave tjelesne aktivnosti - hodajte u društvu, sa kućnim ljubimcem, koristite priliku za hodanje umjesto vožnje. Naučnici su dokazali da osobe koje se dosta kreću čak i samo po kući, stalno radeći nešto, manje gomilaju masno tkivo i bolje se osjećaju od neaktivnih osoba.


KVALITETNA OBUĆA - NEOPHODAN PREDUSLOV

Da bi hodanje bilo zdravo, morate imati kvalitetnu obuću koja čuva zdravlje vaše kičme i nogu. Modeli klompi i papuča "Angela", izrađeni su tako da znatno ublažavaju posledice dugog stajanja i smanjenog kretanja, zahvaljujući svojim tehničkim karakteristikama.

IZGRADITE NAVIKU REDOVNOG HODANJA!

Hodanje je dobro za vaše srce: poboljšava rad srca, smanjuje krvni pritisak i pomaže održavanje zdrave tjelesne težine.

PREPORUKA KOLIKO HODATI ZA ODREĐENU KORIST
30 minuta dovodi do stvaranja opšte zdravstvene koristi
30-40 minuta za prevenciju gojaznosti
45-60 minuta za održavanje potrošnje energije za učinak mršavljenja
60 minuta za smanjenje tjelesne težine
60-80 minuta za smanjenje stupnja gojaznosti

Da li ste znali da...


  • Hodanje sagoreva otprilike isti broj kalorija po kilometru, kao da trčiš!
  • Jedan kilometar hoda ubrzanim tempom (u 9,5 minuta) je ekvivalentan 1 kilometru trčanja (za 13,5 minuta)!
  • Gojazne osobe sagorevaju više kalorija nego osobe sa normalnom težinom hodajući na istom rastojanju u istom ritmu.